Fortrydelsesret på låneansøgning

Er du tvivl om hvad du skal mht. at låne penge eller ej, eller har du allerede ansøgt men har fortrudt? – så bare rolig der er nemlig også fortrydelsesret ved at låne penge online.

Ved en online ansøgning har du fuld fortrydelsesret og der er intet der er gældende før du har modtaget et lånedokument fra udbyder, som du så skal underskrive og tilbagesende. Det er først når låneudbyderen modtager låneaftalen med din underskrift at i har en aftale/kontrakt på at du har modtaget en ydelse fra dem. Så du kan i princippet ansøge om lån hos samtlige låneudbydere på nettet, derefter sammenligne hvem der kan give det bedste tilbud og så bare vælge den.

Allerede underskrevet låneaftelen ?
Selvom du har underskrevet og de allerede har modtaget låneaftalen har du stadig 14 dage fra den dato du underskrev, til at fortryde aftalen og derved annullere den, men låneudbyderen har dog krav på godtgørelse.

Godtgørelse til låneudbyder.
Annullere du låneaftalen inden for de 14 dage har låneudbyderen krav på at du dækker:

 • det beløb der mangler ud af det fulde beløb du lånte
 • stiftelsesomkostningerne for lånet,
 • forsendelsesomkostninger
 • administrationsomkostninger.

Så man kan sagtens fortryde et lån, men det kan være en dyr beslutning.

Del/Gem

 • 9. maj 2010 kl. 22:17
  Permalink

  Føj siger jeg bare.
  Jeg havde lånt 25.000 hos Lånlet men fortrød 2 dage senere.
  Da jeg så ringede til dem for at spørge om man kunne levere pengene tilbage sagde de først nej og så bagefter at hvis jeg virkelig gerne ville der, så skulle jeg betale de 25000 plus 20% rente dvs. 5000 bare for at jeg havde pengene i 2 døgn. FUSKERE.
  Kan ikke anbefale dem til nogen overhovedet

 • 16. juni 2010 kl. 21:13
  Permalink

  Hehe.. det er jo heler ik klovt af betale tilbage så hurtig jeg låner også hos dem men betaler ik tilbage hahaha

 • 18. juni 2010 kl. 11:44
  Permalink

  Til allujah, få dig en staveplade.
  Du syntes du er rigtig sej når du ikke gider betale tilbage, men du ødelægger jo kun din egen kreditværdighed, samtidig med at du er medskyldig i de høje rente man skal betale for lån uden sikkerhed.
  Hvis nu alle overholdte deres aftaler, så ville dem der låner penge ud jo ikke have så store tab og derved kunne de sætte deres rente ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *