Lav ÅOP er ikke altid den billigste løsning.

ÅOP er en faktor staten fastlagde som betyder årlig omkostning i procent og er med til at vise kunden hvor meget det reelt koster at låne penge eller købe et produkt på afbetaling.

ÅOP tager højde for rente, renters rente, administrative gebyrer med mere og fortæller dig den helt nøjagtige procentsats for din rente inklusiv alt.

Inden staten fik lavet denne regel reklamerede mange låneudbydere m.m, med rente fra 5% men lagde så mange gebyrer oveni at du reelt endte på en rente på over 30% – fup og svindel.

I dag er de så nødt til at vise dig den reelle rente, men du kan stadig hente mange ekstra penge hjem hvis du splitter deres ÅOP op og kigger den igennem for hvad du betaler i rente, gebyrer osv.

Lad os tage eksemplet at du har to lån som begge har en ÅOP på 20%, men den ene har en rente på 15% og den anden 5% og resten af procenterne er til gebyrer m.m. Så skal man altid vælge den med den høje rente og de lave gebyrer.

Grunden til du skal vælge den høje rente er at vi trækker renten fra i skat med 33% hvilket betyder at du vil kunne få flere penge udbetalt i løn hver måned jo højere renter du betaler til låneinstanser da gebyrer m.m kan ikke trækkes fra i skat.

Del/Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *